2010. október 5.

Időeltolódásból származó időzavar

……és a 2-es számmal jelzett vezeti a mezőnyt, de a kanyarban megelőzi Seabiscuit(Kétszersült) és ezzel átveszi a vezetést. A két versenyző fej-fej mellett haladnak. Ám Kétszersült az utolsó métereken minden erejét összeszedve a célegyenes felé vágtáz és 2 lóhosszal megelőzve ellenfelét megnyeri a versenyt! Új rekord születik!
 
image
Elnézést!
Úgy érzem túlságosan is belelovalltam magam. :) Szóval még mindig csak magyarázkodok, de meg van az oka. Az első néhány bejegyzés talán kicsit zavaros lehet, mert nem mindig egy adott napról mesélek. Néha vissza-vissza tekintek egy korábbi naphoz, ezért a sok időbeni ide-oda ugrálás kuszává teheti az olvasó számára a történéseket. Igyekszem ezt a kis zavart minél hamarabb kijavítani.
És az egyetemen vannak óráink… van sok izgis. Van, ahol kristályok alakjait tanuljuk: rombdodekaéder, szabályos rendszer, holoéderes osztály, vagy éppen triklin. Csuda izgis egy dolog. Bár a kémiát eddig semmi nem tudta überelni: bejön órára, bekapcsolja a gépét és összeköti a projektorral, majd felolvassa, ami rajta van, De nem ám akárhogy, mint aki épp most kelt fel. Felolvassa hihetetlen unott hangon, utánozhatatlan monotonitással. Fenomenális élmény, mikor csütörtökön délután négytől hatig ezt kell hallgatni. Ráadásul a melletted ülő oldalba bök hogy: Hé, kispárnát ne hozzak? Még aludni sem hagyják rendesen az embert. Na de néhányunknak sikerült több lépésben kiküszöbölnünk eme problémát:
1. lépés- fogj össze csoporttársaiddal, firkáljatok órán és zavard azt is, aki épp vagy nem figyel, vagy figyel, aztán beszélgessetek egymással lehetőleg vicces dolgokról és a második sorból lehetőleg vigyorogva nézzétek a hátsóbb sorokat és nézzétek és kacagjátok azt, aki alszik.
2. lépés- fogj össze csoporttársaiddal és ne menj be órára, hiszen amit ott elmondanak, azt a letölthető diáról le tudod olvasni.
A kémiánál már csak a- hivatalosabb nevén- A föld kozmikus kapcsolatai- kevésbé hivatalos nevén: Csillagászat-, izgalmasabb. A tanár, mintha hangosan gondolkodna egész órán. Irdatlan tempóban mondja az anyagot, mintha elvárná tőlünk, hogy a kezünk fénysebességgel írjon. És egész órán csak mondja és mondja és hol egy oda nem tartozó témáról beszél, hol visszatér a előzőhöz és mikor egy sajnálatos dolgot mond el: az orosz építettek egy űrhajót, de nem volt, ki felszálljon vele, pontosabban űr ugorjon, akkor Szentpétervár utcáiról összeszedtek egy kutyát: Lajkát. Betették az űrhajóba és elküldték az űrbe, de félúton szegény kutyus megfőtt, mert elfelejtettek hűtést szerelni a gépezetbe……-esélyt nem hagy arra, hogy egy másodpercig is sajnáljuk szerencsétlent. :)
Ma jegyzetbegyűjtőkörutat tettem és a sulis könyvesboltban megtaláltam a könyvemhez legmegfelelőbb segédanyagot: Szörnyek könyve, avagy a képzelet állatkertje

image

Remélem segíteni fog!
 A mai esős idő okozta rossz kedvet és fáradtságot szerencsésen elűzte Édesapa és az Egyetem jó híre. Apuci csináltatott nekem szép nagy személyre szabott bögrét és már készen is vagyon. Aztán az egyetem meg határozott a szociális ösztöndíjat illetően. Így jó sokat fognak támogatni és ha csak a koliszobát kell is kifizetnem belőle,és a maradékot félreteszem, félév végére "jó sok" forint is összegyűlhet akár, vagyis egy egész Írországi nyaralásra való! Ezek szerint a szigetlakók retteghetnek, mert ÍRORSZÁG MEGYEK!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése